Geschiedenis en samenleving - Cees van der Kooij

Geschiedenis en samenlevingKoop dit boek bij  Managementboek.nl
Koop dit boek bij  bol.com
Titel

Geschiedenis en samenleving

Auteur
ISBN

9789001866389

Recentie

Geschiedenis & Samenleving geeft jou als pabostudent een volledig overzicht van de Nederlandse geschiedenis en is hét studieboek over het verzorgen van geschiedenisonderwijs op basisscholen.

Waarom kiezen voor Geschiedenis & Samenleving?

* hét studieboek over geschiedenisonderwijs op basisscholen;
* toegesneden op het kennisbasisprogramma Een goed begin;
* inclusief unieke code voor Prepzone, met handige extra toetsen, flitscolleges en begrippentrainer.

Geschiedenis & Samenleving bestaat uit twee delen. Het eerste deel, 'Kennisbasis inhoud', richt zich op de Nederlandse geschiedenis. Hier vind je de kenmerkende aspecten van de tien tijdvakken en de vijftig vensters van de canon van Nederland. Voor alle tijdvakken is er een apart hoofdstuk met tijdsbalken en een beknopte literatuuropgave. Het tweede deel, 'Kennisbasis didactiek', geeft je een overzicht van de didactische aspecten van geschiedenisonderwijs op de basisschool. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: de onderwijswetten en kerndoelen, de ontwikkelingsfasen van leerlingen, de beeldvorming van het verleden en de rol van lesmateriaal in de lessen. Ook vind je in dit deel een handig schoolprogramma voor Geschiedenis & Samenleving. Alle hoofdstukken in dit tweede deel zijn voorzien van studie- en onderzoeksopdrachten en een beknopte literatuuropgave.

Deze derde editie van Geschiedenis & Samenleving is ingrijpend herzien. De tekst is toegankelijker geworden en er zijn nieuwe wetenschappelijke inzichten op het gebied van geschiedenisinhoud en -didactiek zijn verwerkt. In het inhoudelijke deel is de relatie tussen Nederlandse geschiedenis en wereldgeschiedenis versterkt. In het didactische deel is er meer aandacht voor de ontwikkeling van tijdsbesef en voor historisch redeneren. Verder is de tekst aangepast aan de huidige toelatingseisen Geschiedenis voor de pabo. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Online ondersteuning

Voorin je boek staat een unieke code waarmee je toegang krijgt tot Prepzone, een rijke digitale leeromgeving. Hier vind je allerlei toetsvragen, cases, opdrachten, flitscolleges, een begrippentrainer en extra studiemateriaal. Zo kun je je nóg beter voorbereiden op je tentamens!

Categorieën

Beoordeling

Geschiedenis en samenleving door Cees van der Kooij is beoordeeld met 0 ster(ren) gebaseerd op 0 beoordeling(en)
 
Bestel Cees van der Kooij - Geschiedenis en samenleving

Bestel het managementboek van Cees van der Kooij - Geschiedenis en samenleving© 2009 - 2018