Volksgezondheid en gezondheidszorg - Johan Mackenbach

Volksgezondheid en gezondheidszorgKoop dit boek bij  Managementboek.nl
Koop dit boek bij  bol.com
Titel

Volksgezondheid en gezondheidszorg

Auteur
ISBN

9789036813198

Recentie

Hoe heeft de gezondheid van de wereldbevolking zich de afgelopen decennia ontwikkeld, en hoe is de situatie in Nederland in vergelijking met andere landen? Wat zijn de belangrijkste gezondheidsrisico's, nu en in de komende jaren? Wat is de bijdrage van preventieve en curatieve gezondheidszorg aan onze gezondheid en hoe kan die verder worden verbeterd? Wat houdt de stelselwijziging in de Nederlandse gezondheidszorg eigenlijk in? Deze en veel andere vragen worden in dit boek helder geanalyseerd en beantwoord.
In deze nieuwe druk zijn flink wat wijzigingen aangebracht. Het internationale karakter van het boek is versterkt en de centrale thema's worden meer vanuit een analytische invalshoek behandeld. Ook zijn veel feitelijke gegevens geactualiseerd. Zo is de gezondheid van de Nederlandse bevolking op veel fronten aanzienlijk vooruitgegaan, en is de financiering van de Nederlandse gezondheidszorg op een aantal punten gewijzigd.
Volksgezondheid en gezondheidszorg is primair geschreven als leerboek voor studenten geneeskunde en studenten gezondheidswetenschappen, maar is ook goed leesbaar voor iedereen die, al dan niet beroepshalve, op de hoogte wil blijven van recente ontwikkelingen in de volksgezondheid en de gezondheidszorg. Dit boek slaat een brug tussen medische en epidemiologische kennis enerzijds en kennis over de structuur en het functioneren van de gezondheidszorg anderzijds. Het boek bevat een schat aan actuele gegevens over alle besproken onderwerpen. Het omvat drie delen: volksgezondheid, preventie en gezondheidszorg. Verder zijn er zeven thematische bijdragen, onder andere over genetica en volksgezondheid, forensische geneeskunde, gezondheidsrecht en etnische verschillen in gezondheid.
Maak ook gebruik van de digitale verrijkingen bij deze titel: samenvattingen/leerdoelen, oefenvragen en deeplinks. Dat zijn links naar bijvoorbeeld korte videoclips met uitleg van een twintigtal geïntroduceerde begrippen en methoden in dit boek. Deze zijn ook allemaal direct te benaderen vanaf de pagina digitaal verder studeren direct na de inhoud.
Over de redactie
Prof. dr. J.P. Mackenbach is als hoofd van de afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg verbonden aan het Erasmus MC, Universitair Medisch Centrum Rotterdam.
Prof. dr. K. Stronks is als hoofd van de afdeling Sociale Geneeskunde verbonden aan het Academisch Medisch Centrum bij de Universiteit van Amsterdam.
Aan dit boek werkte een groot aantal vooraanstaande deskundigen, verbonden aan universitaire en niet-universitaire onderzoekscentra, mee.

Beoordeling

Volksgezondheid en gezondheidszorg door Johan Mackenbach is beoordeeld met 0 ster(ren) gebaseerd op 0 beoordeling(en)
 
Bestel Johan Mackenbach - Volksgezondheid en gezondheidszorg

Bestel het managementboek van Johan Mackenbach - Volksgezondheid en gezondheidszorg© 2009 - 2018