Opleiding als sociale scheidslijn - Marloes de Lange

Opleiding als sociale scheidslijnKoop dit boek bij  Managementboek.nl
Titel

Opleiding als sociale scheidslijn

Auteur
ISBN

9789044133189

Recentie

Over opleiding als sociale scheidslijn is al veel gezegd en geschreven. Maar een gedegen analyse waarin systematisch is onderzocht of de kloof tussen hogeren lageropgeleiden werkelijk is toegenomen in de Nederlandse samenleving, ontbrak nog.

De auteurs laten zien dat er een aanzienlijke kloof is tussen hoger- en lageropgeleiden op het vlak van de arbeidsmarkt, attitudes, politieke participatie en gezondheid. Ook wat betreft vrijwilligerswerk, de huwelijksmarkt en het vermijden van sociale daling is opleidingsniveau een belangrijke factor. Maar in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, neemt het belang van opleiding voor maatschappelijke kansen niet toe. Opleiding is dus niet als de nieuwe sociale scheidslijn te bestempelen. Ze was dat al en is het nog steeds. Het is bovendien niet waarschijnlijk dat de opleidingskloof alsnog sterk aan belang zal winnen.

Daarmee biedt dit boek voor wetenschappers, beleidsmakers en anderen die zich met het onderwijs bezighouden, een nieuw perspectief op een oude kloof.

Categorieën

Beoordeling

Opleiding als sociale scheidslijn door Marloes de Lange is beoordeeld met 0 ster(ren) gebaseerd op 0 beoordeling(en)
 
Bestel Marloes de Lange - Opleiding als sociale scheidslijn

Bestel het managementboek van Marloes de Lange - Opleiding als sociale scheidslijn© 2009 - 2018