Trauma binnenstebuiten - Mark Kinet

Trauma binnenstebuitenKoop dit boek bij  Managementboek.nl
Koop dit boek bij  bol.com
Titel

Trauma binnenstebuiten

Auteur
ISBN

9789044133998

Recentie

Het psychotrauma lijkt in de maatschappij en in de geestelijke gezondheidszorg aan een opmars bezig. Het goede nieuws is dat het meer bespreekbaar is geworden. Het slechte nieuws is dat het impact en de gevolgen ervan niet altijd juist worden ingeschat.
In dit boek gaat het niet zozeer om wat natuurrampen of oorlogsgeweld aanrichten maar om verborgen en onzichtbare breuken of kwetsuren die ons door medemensen of zelfs vertrouwensfiguren worden aangedaan. De psychoanalyse heeft ook over deze kwestie geen eenvoudige opvatting. Het gaat om een complexe materie met gevolgen voor vertrouwen, gehechtheid, ontwikkeling, psychosociaal en -seksueel leven enzovoort. Binnen- en buitenwereld, fantasie en realiteit, dader en slachtoffer blijken daarbij in elkaar over te lopen.
Deze bundel bevat naar goede gewoonte bijdragen uit diverse theoretische en klinische hoeken. Voor het eerst worden ze ook aangevuld met het getuigenverslag van een ervaringsdeskundige. Leren we vaak niet het meest door goed naar onze patiënten te luisteren?

Over de auteurs
Met bijdragen van Ariane Bazan, Frédéric Declercq, Marijn Depraetere, Nele Fiers, Mieke Hoste, Mark Kinet, Nelleke J. Nicolai en Myriam Van Gael.
Mark Kinet is psychiater-psychotherapeut in de Kliniek St.-Jozef, Centrum voor Psychiatrie en Psychotherapie, te Pittem en voert zelfstandige psychoanalytische praktijk te St.-Martens Latem. Hij is hoofdredacteur van de reeks Psychoanalytisch Actueel en bestuurslid van de Stichting Psychoanalyse en Cultuur.

Categorieën

Beoordeling

Trauma binnenstebuiten door Mark Kinet is beoordeeld met 0 ster(ren) gebaseerd op 0 beoordeling(en)
 
Bestel Mark Kinet - Trauma binnenstebuiten

Bestel het managementboek van Mark Kinet - Trauma binnenstebuiten© 2009 - 2018