Hoe we zullen leven op Mars - Stephen Petranek

Hoe we zullen leven op Mars Koop dit boek bij  Managementboek.nl
Titel

Hoe we zullen leven op Mars

Auteur
ISBN

9789059087293

Recentie

Maak kennis met de fascinerende figuren in de spectaculaire pogingen om de eerste mensen naar de rode planeet te brengen? De spelers zijn uit de startblokken. Revolutionaire ondernemers als Elon Musk, Jeff Bezos en Sir Richard Branson en de Nederlandse ruimtemissie Mars One concurreren met de NASA en de andere overheidsinstanties om als eerste voet aan de grond te krijgen op Mars. Er si veel geld mee gemoeid.
Het klinkt als sciencefiction, maar binnen 20 jaar leven er mensen op Mars. We zullen wel moeten. In dit meeslepende, prikkelende boek argumenteert prijswinnend journalist Stephen Petranek dat Mars een onmisbare reserveplaneet is voor de mensheid. Hij legt uitvoerig en boeiend uit hoe onze migratie naar Mars gaat gebeuren en welke risico's eraan verbonden zijn.
Waarom zouden we naar Mars gaan? Leven op een andere planeet kan voor iedereen op aarde de levensvooruitzichten verbeteren? Het water raakt op en het klimaat verandert sterk. Allerlei toekomstige rampen vormen een ernstige bedreiging voor de mensheid? We moeten een ruimtevarende soort worden, willen we overleven. Verrassend genoeg is het technisch al 30 jaar mogelijk om mensen naar Mars te brengen. En nu hebben we de technologie binnen handbereik om van Mars een bewoonbare planeet te maken.
Hoe we zullen leven op Mars neemt de lezer meet van de geschiedenis van de ruimtevaart naar de fantastische toekomst; van de spannende begintijd van raketontwikkeling naar een nieuwe goudkoorts van asteroïdedelfstoffen. Petranek verweeft de landing op Mars in het grote verhaal van menselijke ontdekkingen? En hij bewijst dat leven op Mars niet alleen een droom is, maar een lotsbestemming.

Stephen Petranek is al ruim 40 jaar actief in de uitgeverswereld. Hij kreeg talloze prijzen voor zijn uitstekende werk op het gebied van onder andere wetenschap, natuur, technologie, politiek en economie.

Categorieën

Beoordeling

Hoe we zullen leven op Mars door Stephen Petranek is beoordeeld met 0 ster(ren) gebaseerd op 0 beoordeling(en)
 
Bestel Stephen Petranek - Hoe we zullen leven op Mars

Bestel het managementboek van Stephen Petranek - Hoe we zullen leven op Mars© 2009 - 2018