Een Bijbel - Philippe Lechermeier

Een BijbelKoop dit boek bij  Managementboek.nl
Titel

Een Bijbel

Auteur
ISBN

9789059087446

Recentie

De Bijbel. Dat is het Oude en het Nieuwe Testament. Het meest gelezen boek ter wereld. Een heilig boek waaruit miljoenen mensen kracht putten. Maar de Bijbel is bovenal een schat aan prachtige verhalen over geloof, angst, liefde, haat en hoop. Al eeuwenlang zijn ze een bron van inspiratie voor kunstenaars van over de hele wereld.

Ook schrijver Philippe Lechermeier en illustratrice Rébecca Dautremer lieten zich door de Bijbel inspireren. Hun monumentaal meesterwerk Een bijbel telt bijna 400 pagina's en bevat een geheel nieuwe, gedurfde en originele interpretatie van de mooiste Bijbelverhalen in tekst én beeld.

Een Bijbel is een huzarenstuk waar jarenlang aan gewerkt werd. In haar typische stijl toverde topillustratrice Rébecca Dautremer een Adam, Eva en Mozes uit haar penseel zoals je ze nooit eerder zag. Dromerig, sprookjesachtig, boordevol details en vooral adembenemend mooi: haar paginagrote illustraties verrassen telkens opnieuw! Philippe Lechermeier zette de verhalen helemaal naar zijn hand en maakt gebruik van verschillende vormen en stijlen.

Bekroond auteur Ed Franck bewerkte de tekst voor een Nederlands publiek; zodat het boek ook hier door jong én oud gekoesterd kan worden. Een Bijbel is een onmisbaar boek voor wie voor het eerst kennismaakt met de verhalen of ze opnieuw wil ontdekken.


Over Een Bijbel loopt een tijdelijke tentoonstelling t/m 27 februari 2016 in het Literair Museum te Hasselt - www.literairmuseum.be.

Categorieën

Beoordeling

Een Bijbel door Philippe Lechermeier is beoordeeld met 0 ster(ren) gebaseerd op 0 beoordeling(en)
 
Bestel Philippe Lechermeier - Een Bijbel

Bestel het managementboek van Philippe Lechermeier - Een Bijbel© 2009 - 2018